Foto profil i aktorit Lec Vuksani | Aktor i madh i roleve te vogla!

0
4093

Lec Vuksani
Aktor i mirenjohur i teatrit “Migjeni”, Shkoder dhe i Kinematografise!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Shkoder me 29 maj 1939. Pervec disa roleve ne skenen e teatrit “Migjerni” ne Shkoder, ka qene i aktivizuar ne nje numer te konsiderueshem te filmave te kinostudios, ndonese ne role dytesore .
Ka qenë edhe kengetar ne Teatrin kombetar te Operas dhe Baletit si bariton.

Pikerisht spektatori shqiptar e mban mend aktorin shkodran ne lojen e disa filmave te Kinostudios. E fillon ne v. 1963 ne “Detyre e posacme” duke vazhduar interpretimin me tej gjate viteve `70-te dhe 80-te.

Ne vitin 1979 ka luajtuar ne 5 filma brenda ketij viti. E mbyll aktrimin ne `90-te duke u aktivizuar vetem ne dy filma, ne “Vetmi” dhe “Pas fasades”.

FOTO GALERI E ROLEVE
 
  
   
  
  
  
  

FILMAT:
1963 — Detyrë e posaçme……………………….
1964 — Toka jonë……………………….
1972 — Odiseja e tifozave………………………………

1974 — Rruge te bardha
1975 — Rrugicat që kërkonin diell ……Shkëlqesia tij,Ekselenca
1977 — Cirku në fshat……..Kryetari i kooperativës
1978 — Vajzat me kordele te kuqe……rol episodik
1979 — Përtej mureve të gurta….Muharrem Aga
1979 — Ne vinim nga lufta…..Xhevdeti
1979 — Mysafiri……….
1979 — Balonat………Drejtori i shkollës
1980 — Nusja………Babai i nuses
1980 — Guri i besës……..Mbajtësi italian i kalit
1981—Kercenimi……..Komandanti i bazes bregdetare

1983 — Dritat e qytezes 
1988 — Hetimi vazhdon…….. Drejtori i Fermes
1990 — Vetmi… Shoku Paskal
1998 — Pas fasadës………Babai i Inës¬¬¬

___________
Kinematografia Shqiptare  nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.