Foto profil i aktorit Sokol Saraçi!

0
1124

Sokol Saraçi!
Aktor i Teatrit dhe Kinematografise, kryesisht i roleve dytesore.
I perket brezit te aktoreve te viteve 80-te.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ka kryer studimet ne Institutin e Larte te Arteve per aktor.
Interpretoi per here te pare ne ekranin e filmit ne vitin 1982 tek “Shoket” ne rolin e Bardhit. Ne vitin 1983 ka nje rol episodik ne filmin “Fraktura” dhe po kete vit eshte asistent regjisor ne filmin “Apasionata”. Ne vitin 1984 eshte asistent regjisor dhe aktor ne filmin “Nata e pare e lirise”.

 
 
 
 
  
 
 
 

Interpreton ne rolin e protagonistit ate te Kapitenit ne filmin e metrazhit te shkurter “Kostandini” (1991), simbas romanit te I. Kadarese “Kush e solli Doruntinen”.
Ne shfaqjet teatrale me Teatrin Popullor (me vone Kombetar) mund te vecojme ate te rolit te Shpendit ne “Kush e solli Doruntinen” si dhe tek “Zbutja e kryeneces”.

 
 
           

____________
© Material i rezervuar – dhjetor 2021
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.