Foto profil i aktorit të teatrit durrsak Sulejman Kokomani.

0
2387

Sulejman Kokomani
Aktor i Teatrit “Aleksander Moisiu”, Durres si dhe i Kinematografise Shqiptare.

Lindi ne Durres me 8 janar 1938.
Ne vitin 1976 do te behet pjese e Teatrit “Aleksander Moisiu” Durres, organiken e te cilit nuk do ta leshoje deri ne vitet `90-te.

Te shumta do te jene shfaqjet qe interpretoi ai ne kete skene, ndonese shumica prej tyre jane role dytesore por qe i luajti me profesionalizem dhe perkrah emrave te medhenj te teatrit durresak si Spiro urumi, Vangjel Heba, Mirush Kabashi, Nikolin Xhoja etj.
Nder keto shfaqje mund te permendim: “Lindja e nje burri”; “Gersheti i luftrave”(1978); “Viti i pare kuq e zi”; “I semuri per mend”(1980); “Te jesh 29 vjec”; “Ylli pa emer”….

   
   
   

   
   

Sulejman Kokomani u aktivizua gjithashtu edhe ne filmat e Kinostudios si ne rolin e Nuri Beut tek “Nentori i dyte” apo edhe ne rolin e guzhinjerit ne “Ne prag te jetes”

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 16 gusht 2022
_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply