Foto profil i aktorit Vladimir Saliu!

0
2916

Vladimir Saliu
Aktor i teatrit dhe kinematografise shqiptare njekohesisht dublues dhe regjisor i
zerit te incizuar.

Lindi ne Tirane. Eshte diplomuar ne Institutin e Larte te Arteve. Nje aktor ndonese kryesisht i roleve dytesore interpretoi dhe u pershtat mjaft mire ne zhanre te ndryshme, si qofte ne ate dramatik apo edhe komedi.

Nuk mungoi aktivizimi i tij edhe ne disa filma shqiptare te prodhimit te Kinostudios ku ra ne sy per timbrin e zerit te tij. Keshtu e fillon interpretimin ne kinematografi qe ne vitin 1974 tek filmi “Shperthimi “ ne rolin e Gjergjit dhe nje vit me pas ne televizivin “Gjenerali i ushtrise se vdekur”

Ndersa ne shfaqjet teatrale mund te permendim interpretimin e rolit te toger Palit ne “Gryka e nemur” ne vitin 1979.
Shfaqje te tjera: “Prefekti” (1973) dhe mbas v. 90-te e vazhdoi interpretimin ne Teatrin Kombetar me “Arrëthyesi” (2016); “Annie” (2019)

   

Interpretoi edhe ne seriale televizive si : “Dadoja e pallatit tonë” (2014–2015) dhe “Histori motivuese” (2018–2019)

Vladimir Saliu ishte gjithashtu edhe drejtuesi i shume shfaqjeve te Cirkut dhe pjese e estrades se Tiranes.

Vazhdoi karrieren artistike dhe u be i mirenjohur ne regjistrimin e zerit per dublimin e shume karaktereve ne filmat vizatimor gjate viteve 90-te dhe 2000, plot 414 role zeri te regjistruar .

   
   
    
    

Interpretimi ne filma
Shpërthimi (1974) – Gjergj
Gjenerali i ushtrise se vdekur (1975)
Nata e telave të prerë (1977)
Cirku ne fshat (1977) – drejtuesi i shfaqjes
I treti (1978) – Aliu
Kercenimi (1981) –
Edhe ne luftuam TV (1981)
Sinjali i dashurisë (1988) – doktori
Prindër të vegjël (1991)
Zemra e nënës (1993)
Keno (2015) – Professor
Hija e diellit (2015) –
The Sweet Dealer (2020)

    
    
    
    
    
Vladimir Saliu ne vitin 2019 Foto u mor nga profili i artistit ne Facebook

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 8 prill 2022
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply