Fotografi veteran i filmit Agim Verzivolli (1934-2012)!

0
1515

Agim Verzivolli (1934 – 2012)
Fotograf i filmit shqiptar, nje nder veteranet ne kete fushe ne kinostudio!

Lindi ne Tirane me 1 janar 1934.
Ne periudhen kohore 1958 – 1962 mbaron me korrespondence Liceun Artistik
“Jordan Misja “ ne degen e drames. Ne vitin 1957 fillon pune ne laboratorin e zhvillimit te filmave ne Kinostudio “Shqiperia e re” dhe nje vit si asistent operator ne filmin artistik “Debatik”. Nga viti 1963 deri me 1994 ka punuar si fotograf ne laboratorin e fotografik te kinostudios, ku eshte marre si me fotografimin e casteve te punes direkt ne sheshet e xhirimit te filmave artistike, ashtu edhe me fotoprovat e aktoreve dhe pergaditjen e albumeve te fotografive per sejcilin film artistik duke krijuar keshtu nje arkiv te pasur fotografik te kinematografise sone shqiptare.

Ai ka pergaditur gjithashtu serite e fotografive te ekspozitave fotografike te filmave me rastin e Festivaleve dhe te reklamit per sektorin e distribucionit dhe propaganden. Per 25 vjet ka drejtuar rrethin e fotografeve te rinj ne Pallatin e Pionereve ne Tirane nga ku kane dale fotografe te talentuar.
Nderroi jete me 18 prill 2012.
__________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply