Fotografi veteran i filmit Kolec Daija (1930 – )

0
569

Kolec Daija (1930 – )
Fotograf dhe dhenes drite.

Lindi ne Shkoder me 13 korrik 1930. Kreu arsim te mesem te pergjithshem dhe me 24 tetor 1950 filloi pune ne kinematografi. Me pas me ngritjen e Kinostudios “Shqiperia e re” Kolec Daija punon ne laborator se bashku me mjeshtrin Mihal Carka si dhenes drite e me vone per nje kohe te gjate si fotograf per provat e aktoreve dhe kuadro nga zhirimet e filmave .

Nga fundi i viteve `70-te punoi prane laboratorit te perpunimit te filmave ne procese te ndryshme e kryesisht si dhenes drite.

Bejme te ditur : Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002 dhe s`kemi mundur gjithashtu te gjejme ndonje foto per zKolec Daija. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.

______________
Referenca: Informacioni i referohet “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 86

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here