GEZUAR 29 NËNTORIN | DITA E ÇLIRIMIT!

0
1321

GEZUAR 29 NËNTORIN | DITA E ÇLIRIMIT!
Faqja jone uron te gjithe shqiptaret ngado qe ndodhen
ne cdo cep te botes
Gezuar 29 nentorin, diten e clirimit

Më 7 prill 1939, Italia fashiste nën udhëheqjen e Benito Musolinit pushtoi Shqipërinë. Në shtator të vitit 1943, pas disfatës së Italisë në Luftën e Dytë Botërore, Shqipëria u
pushtua nga Gjermania naziste.

Fronti Nacionalçlirimtar u krijua në vitin 1942 për të organizuar rezistencën kundër pushtimit italian dhe në fund të vitit 1944, mbi 70 mijë partizanë të dale nga gjiri i popullit dhe te përbërë nga komunistë kishin marrë epërsinë kundër pushtuesve.

Më 29 nëntor, forcat gjermane dhe bashkepunetoret e tyre të mbetura u dëbuan nga Shqipëria

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga viti 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply