Grimiori i filmit shqiptar Valentin Çani!

0
647

Valentin Çani
Grimior

Lindi me 2 prill 1953. Kreu liceun artistik “Jordan Misja” per pikture dhe me pas me 1 tetor 1975 filloi punen ne repartin e grimit te Kinostudios.
Nen drejtimin e mjeshtrave te ketij sektori pervehtesoi shpejt profesionin e grimit. Vete ose bashkeautore me grimiore te tjere realizoi grimin e aktoreve ne rreth 16 filma artistike.

Filmi i pare ishte “Gjeneral gramafoni” (1978);
Me vone punoi edhe ne filma te tjere si: “Liri a vdekje” (1979); “Dita e pare e emerimit” (1981); “Ne prag te lirise” (1981); “Nje emer midis njerezve” (1983); “Kush vdese ne kembe” (1984); “Dasem e cuditshme” (1986); “Nje vit i gjate” (1987); “Perseri pranvere” (1987); “Misioni pertej detit” (1988); “Edhe keshtu edhe ashtu” (1989); “Vdekja e kalit” (1992)

Vini re: Informacioni me i fundit qe disponon faqja eshte i vitit 2002 .
________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 68

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply