(HISTORI NË FOTO) LOJRAT E PARA OLIMPIKE | 1896 ATHINË!

0
1549
Lojrat e para Olimpike u zhvilluan ne Athine ne vitin 1896 nga datat 6 – 15 prill.
Moren pjese 14 vende dhe numri i atleteve pjesemarres ne kete Olimpiade nga keto vende ishte 200, te gjithe meshkuj. Femrat nuk moren pjese. Atletet konkurruan ne 43 gara nga 9 sportet ne programin e ketyre lojrave.

Skuadra Amerikane u rreshtua ne vendin e pare me 11 medalje ari, 6 argjendi dhe 2 bronxi. Atleti me i mire i Olimpiades ishte gjimnasti dhe mundesi nga Gjermania: Carl Schummann me kater medalje ari.

Me poshte eshte nje foto galeri si dhe skeda e rezultateve zyrtare:

____________
Vizion Sportiv / Ora e Kampioneve
Burimi / source “The Olympic Games from 1896 – 2000” / DK / 2000 edition

Follow us: 
Facebook : https://www.facebook.com/VizionSportiv
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti 
Blog: https://pierosportvision.blogspot.com/

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply