Interval Muzikor | Ema Qazimi – “Sup me sup si malet” !

0
719

Ema Qazimi – “Sup me sup si malet”
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Interpretuar ne Festivalin e 12-te te Kenges ne RTSH – 1973

I mblodha sot kujtimet partizane
e thell në shpirt më lind një mall plot zjarr
rri e mendoj për shokët që na ranë
rri e kujtoj si ngrimë në acar

II.

Hapi yt me armë në dorë
vdekjen pranë kish’ në stuhi
atje ku shkel ti
dhe me vajzën rri
trimat vunë në kraharor’
kraharorit plumbat morën…

Refreni

At e bir’o sup me sup si malet
me Partine trime sot n’atdhe
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke

III.

I mbledh ne grusht te bukurat kujtime
edhe si prush I hedh mbi ju o bij
me shpresa plot e mbushni zemren time
ju qe nga mot na sillni kaltersine

IV.

Fidanishte me petrita,
eshte vetem nje rruga jone
gjaku qe na vlon, hapi qe gjemon
mbushim vendin lule drita
per armiqte jemi prita

Refreni

At e bir’o sup me sup si malet
me Partine trime sot n’atdhe
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke!
” />

 

ZERA TE ARTE TE MIKROFONIT TE KENGES
Ema Qazimi – “Sup me sup si malet”
Muzika: Agim Prodani
Teksti: Fatmir Gjata

Interpretuar ne Festivalin e 12-te te Kenges ne RTSH – 1973

I mblodha sot kujtimet partizane
e thell në shpirt më lind një mall plot zjarr
rri e mendoj për shokët që na ranë
rri e kujtoj si ngrimë në acar

II.

Hapi yt me armë në dorë
vdekjen pranë kish’ në stuhi
atje ku shkel ti
dhe me vajzën rri
trimat vunë në kraharor’
kraharorit plumbat morën…

Refreni

At e bir’o sup me sup si malet
me Partine trime sot n’atdhe
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke

III.

I mbledh ne grusht te bukurat kujtime
edhe si prush I hedh mbi ju o bij
me shpresa plot e mbushni zemren time
ju qe nga mot na sillni kaltersine

IV.

Fidanishte me petrita,
eshte vetem nje rruga jone
gjaku qe na vlon, hapi qe gjemon
mbushim vendin lule drita
per armiqte jemi prita

Refreni

At e bir’o sup me sup si malet
me Partine trime sot n’atdhe
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke
ne ne goje te ujkut hedhim valle
lum moj Shqiperi qe na ke!

_______________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.