Interval Muzikor | Gaqo Çako – “Erë pranverore”

0
643

 

ZERA TE ARTE TE MIKROFONIT TE KENGES
Gaqo Çako – “Erë pranverore”
Teksti:
Muzika:
Interpretuar ne Festivalin “Kur vjen pranvera” si hapja e ketij koncerti dhe gjithashtu nuk ishte kenge ne gare sepse kenga u krijua vite me pare.

Erë Pranverore
Fryu erë e prillit mbi gur
si fllad, si muzikë
ti fryj, fryj tash
ti fryj moj muzikë

Mbrëmja qe yjllore
ngado çdo skaj hapte dritë
një dritëzo m’u duk si ti

Këngën që në buzë më rri
zëri yt e dëgjon
oh si ma kthen në simfoni

Shtresa hëne mbi petale
fluturojnë, vijnë
dhe mall për ty më zgjojnë

Përreth gjithshka gëzon
kur këngën tonë mban vesh

Çdo skaj në horizont
sot yjllor na buzëqesh

Muzikë e drita bashkë
nga ti burojnë atdhe

Horizonti është i madh
se ka brenda njerëz si ne

Prilli lozte lulet në rërë(?)
ç’muzikë në shpirt, në buzë
kish ardh’ një det pranveror

Mbrëmja qe yjllore
ngado si prill, porsi maj
po vjen ajo
kish dritë çdo skaj

Këngën që në buzë më rri
zëri yt e dëgjon
oh si ma kthen në simfoni

Shtresa hëne mbi petale
fluturojnë, vijnë
dhe mall për ty më zgjojnë

Përreth gjithshka gëzon
kur këngën tonë mban vesh

Çdo skaj në horizont
sot yjllor më buzëqesh

Muzikë e drita bashkë
nga ti burojnë atdhe

Horizonti është i madh41
se ka brenda njerëz si ne

Horizonti është i madh.

_____________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply