Irena Harito, montazhiere dhe regjisore montazhi!

0
1105

Irena Harito
Montazhiere dhe regjisore montazhi ne Kinostudio “Shqiperia e re”

Lindi me 18 qershor 1936 ne Tirane. Njera nga veteranet e Kinostudios e cila filloje te punoje ne kete institucion qe me 1 shkurt 1953 ne sektorin e montazhit duke e ushtruar kete zanat per 15 vjet ne montimin e kronikave dhe filmave dokumentare, nen drejtimin e themelueses se ketij reparti Xhenfize Keko. Irena Harito ka qene nxënësja e devotshme e regjisores Xh.Keko që e filloi veprimtarinë e saj që me themelimin e kinostudios.

Ne Kinostudio punon edhe si regjisore montazhi ne filmat artistike: “Toka e jone” (1964); “Malet me blerim mbuluar” (1971); “Duke kerkuar 5 oreshin “ (1974).
Ne vitin 1965, kalon prane arkivit filmik ne Komitetin Qendror te PPSH-se ku drejtoj kete sektor si montazhiere dhe regjisore monatazhi deri ne vitin 1990.

Nuk kemi asnje informacion pertej vitit 2009.

Ekskluziviteti ne faqen Facebook mban daten 2 prill 2020
___________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Referenca : Enciklopedi e Kinematografise Shqiptare “Autore dhe vepra” / A. Hoxha – Toena 2002 / f.148

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply