Joan Zhonga, piktor dhe regjisor i filmit të animuar!

0
1842

Joan Zhonga
Piktor dhe regjisor i filmit te animuar!

Lindi me 5 prill 1957. Mbaroi Instituine Larte te Arteve (sot Akademia e Arteve) ne Tirane per artet figurative. Me 21 gusht 1981 emerohet si piktor ne sektorin e filmave vizatimore ne Kinostudio “Shqiperia e re” , “Albafilm Animacion”.


Punon ketu si piktor per disa vjet nen drejtimin e regjisoreve te tjere dhe ne vitin 1984 realizon filmin e tij te pare si piktor e regjisor, “Gjimnastika e ariut”. Deri ne vitin 1990 realizon disa filma me tematike te ndryshme si “Era dhe balloni” – 1985 / “Lodrat dhe Miri” – 1986 / “Perseri te gezuar “ – 1987 / “Veza e ralle” bashkeautore me S. Tacin – 1988 , nderuar edhe me cmim. Filmi i tij “Perseri midis nesh” u nderua me Cmimin Aleksandwer Moisiu” per vitin 1987.
______________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare, Toena 2002 / A. T. Hixha / f. 440 / Kinematografia Shqiptare on line nga 2013 – 2021.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply