Kompozitori i shquar Hajg Zaharian.

0
1543

Hajg Zaharian
Kompozitor, “Artist i Merituar”

Lindi ne Durres me 8 maj 1952. Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per muzike ne vitin 1975. Pervec veprimtarise tjeter muzikore ai ka dhe nje ndihmese te madhe ne zhvillimin e Kinematografise Shqiptare duke kompozuar muzike per rreth 25 filma shqiptare e ku u dallua per nje nivel te larte edhe cilesor.

Nder keto filma mund te permendim: “Ilegalet” (1976); “Dollia e dasmes sime” (1978); “Yje mbi drin” (1978); “Dorina” (1979); “Plumba perandori” (1980); “Nje nate pa drite” (1981); “Njeriu i mire” (1982); “Dora e ngrohte” (1983); “Kohe e larget” (1983); “I paharruari” (1984); “Taulanti kerkon nje moter” (1984); “Te mos heshtesh” (1985); “Kemishet me dyll” (1987); “Vrasje ne gjueti” (1987); “Flutura ne kabinen time” (1988); “Vetmi” (1990); “Nata” (1998)

KONTRIBUTI NE FESTIVALIN E KENGES
1976 – Fest. 15-te / “Atdheu im e gjithe Shqiperia”
1977 – Fest. 16-te / “Kenget tona”
1978 – Fest. 17-te / “Besa bese me Partine”
1979 – Festt. 18-te / “Pranvere ne qytetin tim”
1980 – Fest. 19-te / “Kenga fitimtare”
1982 – Fest. 21-te / “Rruga e jone”
1983 – Fest. 22-te / “Zemerzjarrta moj”
1984 – Fest. 23-te / “Kujtimi i shtrejte”
1985 – Fest. 24-te / “Enver, o yll, o drite”
1986 – Fest. 25-te / “Ne dashurine e kesaj toke”
1989 – Fest. 28-te / “Rreze te nje ylli”
1990 – Fest. 29-te / “Dite tjeter”

Publikuar me pare ne Kinematografia shqiptare – Facebook maj 2020

______________________
Referenca: Lista e kengeve per Festivalin e Kenges nga administratoret e faqes si dhe
Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. Hoxha / f. 430.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here