Kompozitori Kozma Lara (1932-2019)

0
1613

Kozma Lara 1932 – 2019
Kompozitor, pianist dhe pedagog “Artist i merituar”!

U lind në Durrës, me 4 janar 1930. Ka kryer Insitutin e Larte te Arteve per muzike ne v. 1964. Veprat e tij të para, filluan të dëgjoheshin në vitet ’60-të.

Në 1965, u duartrokit sinfonia e tij, një vit më vonë, kompozoi muzikën e baletit “Fatosi Partizan”, që u vu në skenë nga koreografi Panajot Kanaçi.

Në vitin 1958 ai studion në Konservatorin P. Iliç. Çajkovski në Moskë (ish BRSS), në degën e Kompozicionit. Ishte student i Profesorit Sergey Artem’yevich Balasanian.

Gjatë viteve ka kontribuar në Ansamblin e Ushtrisë Popullore, në Teatrin e Operës dhe Baletit në Tiranë si Koncert Maestër dhe në Shkollën e Mesme të Muzikës “Mujo Ulqinaku”, Durrës.

Pervec veprimtarise tjeter te tij muzikore ka kompozuar edhe muziken filmave artistike “Gjurma” (1970); “Itendenti” (1980)
Nderron jete me 18 janar 2019 ne moshen 87 vjecare!

Publikuar ne Facebook ne faqen me te njejten emer “Kinematografia Shqiptare” qe ne Janar 2021
__________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013
Referenca: Seleksion i lajmit dhe informacionit online

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply