Kompozitori Robert Radoja!

0
1727

Robert Radoja
Kompozitor

Lindi ne Bolonja me 15 prill 1938.
Ne vitin 1966 kryen studimet ne Insitutin e Larte te Arteve.
Pervec veprimtarise tjeter muzikore ka dhene nje kontribut te cmuar ne kinematografi, per nje kohe si redaktor i muzikes dhe duke kompozuar vete muziken e 15 filmave artistike dhe vizatimore. Veprimtarine e tij e fillon ne vitin 1970 me kompozimin e muzikes se filmit “Guximtaret”.

Nder filma te tjere qe mbajne kompozimin e tij jane: “Mengjese lufte” – 1971; “Mimoza llastica” – 1973; “Shoferi i vogel” (vizatimore) – 1977; “Festa e pranveres” (vizatimore) – 1978; “Gjyshi partizan” – 1978; “Balonat “ – 1979; “Gishto trimi” (vizatimore) – 1979; “Dita e pare e emerimit” – 1981; “Kercenimi” – 1981; “Si gjithe te tjeret” – 1981; “Nje vonese e vogel” – 1982; “Gracka” – 1983; “Njerezit e klases sime” – 1984; “Asgje nuk harrohet” – 1985.
___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 335

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here