Kompozitori Thoma Simaku!

0
1391

Thoma Simaku
Kompozitor

Lindi ne Kavaje me 18 qershor 1958. Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per muzike ne periudhen kohore 1978-1982. Mbas diplomimit emerohet drejtor i Pallatit te Kultures ne Permet. Pervec krijimtarise ne fushat e tjera te muzikes, ai ka kompozuar edhe muziken e filmave artistike, “Duaje emrin tend”(1984) “Dhe vjen nje dite” (1986);“Nje jete me shume” (1986); “Telefoni i nje mengjesi” (1987); “Bregu i ashper” (1988); “Jeta ne duart e tjetrit” (1990). Ne vitin 1991 shkon ne Angli per te studiuar kompozicionin ne universitetin e Yorkut. Diplomohet ne v. 1996.

Fama dhe popullariteti i tij arrihet pikerisht ne Angli duke fituar disa cmime ne evente te ndryshme te muzikes boterore. Muzika e kompozuar nga maestro Simaku, eshte performuar jo vetem ne Britanine e madhe por edhe ne Europe, Amerike e Australi. Ne vitin 2000 fiton nenshtetesine angleze, vendi ku jeton aktualisht me bashkeshorten dhe dy vajzat ne York.


______________
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / Abaz Hoxha / f. 355
Seleksionim i lajmeve nga gazeta te ndryshme on line.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply