Kronologji | Lista zyrtare e shfaqjeve teatrale. Premierat (1945-2004)

0
1352

LISTE ZYRTARE E SHFAQJEVE TEATRALE 1945 – 2004!
Premierat!!!

PREMIERA TE VITIT 1945

1.Gjido pjese folklorike 26.09.1945
2.Deputeti 14.11.1945
3.Coni – Ishja – Roma 30.12.1945
4.Martesa me perdhuni 30.12.1945
5.Rrugaci 30.12.1945
6.Topazi Marcel Pagniol- regj.Sokrat Mio 30.05.1945

PREMIERA TE VITIT 1946

1.Martesa Gogolit- komedi-S.Mio 23.02.1946
2.Lidhja e mrekullueshme nga V.M.Kirshion P.Stillu 24.05.1946
3.Vajza e veriut nga K.Pansevskij pjese me 1 akt P.Stillu 15.05.1946
4.Qypi me flori nga Gjon Karma-komedi me 1 akt P.Stillu 03.07.1946
5.Tradhtaret -J.Filipovia-tragjedi me 1 akt. 10.07.1946
6.Afrikanet e roberuar-Pantonima-P.Stillu 03.07.1946
7.Analfabeti – Pandi Stillu 07.03.1946
8. Nana xen me lexue-V. Marguerite P.Stillu 07.03.1946
9.Mbramja e madhe S.Mio 25.12.1946

PREMIERA TE VITIT 1947

1.Coni Hoxha- nga Besim Lavonja 05.01.1947
2.Revizori i N.V.Gogol regj.S.Mio 25.01.1947
3.Skutarevski i L.Lenov ,regj.S.Mijo 28.02.1947
4.Tartufi e Molierit komediregj.S.Mijo 27.04.1947
5.Epopeja e Ballit Kombetar, regjisor P.Stillu 24.05.1947
6.Invadimi i L.Leonov,regjisor Pandi Stillu 01.06.1947
7.Ceshtja ruse e K.Simonov,regj.P.Stillu(drame) 05.11.1947
8.Dom Gjoni i Kol Jakoves,regj.S.Mio(komedi) 02.12.1947

PREMIERA TE VITIT 1948

1.Gishti para hundes nga V.Horvat 20.03.1948
2.Platon Kreaset –drame A.K.Brnejasuk,regj.P.Stillu 03.04.1948
3 .Piratet qe jane ne det nga B.Llavraniev 12.06.1948
4.Koha e rinise se baballareve e B.Gorbatov,regj.P.Stillu 10.11.1948
5.Prefekti nga B.Levonja 11.12.1948

PREMIERA TE VITIT 1949

1.Rrenjet e thella nga Xh.Gou.A.Jusso 24.03.1949
2.Guvernatori i Provinces nga Vll.Tur-Shenin 29.04.1949
3.Karakteri Moskovit nga Sofronov 26.11.1949
4.Per macokun nuk ka gjithnje karnavale nga N.Ostrovski30.12.1949

PREMIERA TE VITIT 1950

1.Vreshta e Arsenit nga N.Zarian 14.02.1950
2.Komploti i te denuarve nga N.Virta 17.06.1950
3.Pas Vdekjes nga Cajupi 21.09.1950
4.Halili dhe Hajria nga K.Jakova 11.11.1950
5.Makar Dubrava nga Kornejacuk 30.12.1950

PREMIERA TE VITIT 1951

1.Jane plaget qe flasin nga B.Levonja 31.04.1951
2.Zanri i Amerikes nga B.Llavranjev 05.05.1951
3.Besa nga S.Frasheri 24.05.1951
4.Njerez me vullnet te mire nga Mdivani 05.11.1951
5.Herojte nga K.Trebeshina 17.11.1951

PREMIERA TE VITIT 1952

1.Revizori nga N.Gogol 04.03.1952
2.Gjashte dashnoret nga Arbuzov 13.04.1952
3.Martesa me prike nga Djakonov 11.05.1952

PREMIERA TE VITIT 1953

1.Motori nga K.Jakova 27.01.1953
2.Otello nga Shekspiri 21.03.1953
3.Permbysja nga Llavranjev 18.09.1953
4.Nderi i Familjes nga H.Myftari10.12.1953

PREMIERA TE VITIT 1954

1.Toka Jone nga K.Jakova 16.04.1954
2.Vajza nga fshati nga F.Gjata 30.04.1954
3. Kush eshte fajtori nga Mdivani26.05.1954

PREMIERA TE VITIT 1955

1.Dasma e madhe(Haxhi Qamili) nga B.Levonja14.02.1955
2.Vajza me floke te thinjur nga He Gzin Etzhin Din Ni 05.03.1955
3.Ne kopeshtin e jargavaneve nga C.Solodar12.05.1955
4.Perleshja nga Xh.Broja22.05.1955
5.Sherbetori i dy zoterinjve nga Z.Andri 31.05.1955
6.Procesi i Laipcigut nga L.Kompanjec+L.Kronfeld 25.12.1955

PREMIERA TE VITIT 1956

1.Familja e peshkatarit nga S.Pitarka 02.1956
2.Qingji i terbuar A.Baranga10.03.1956
3.Detyra nga K.Jakova 28.05.1956
4.Armiqte nga M.Gorki 02.06.1956
5.Ceshtja familjare nga Ljutjevski 26.11.1956
6.Sukses ne jete nga V.Rozov 23.12.1956

PREMIERA TE VITIT 1957

1.Intrige dhe dashuri nga F.Shiler 10.01.1957
2.I Cuditshmi nga N.Hikmet 20.04.1957
3.Ne Gjeneve nga S.Vaqari 12.05.1957
4.Oret e Kremlinit nga N. Pogodin 03.11.1957

PREMIERA TE VITIT 1958

1.Majlinda nga Xh.Broja 03.02.1958
2.Shtate Shaljanet nga N.Luca 30.03.1958
3.Mashenka nga Afinogonov 21.06.1958
4.Syleshi nga S.Ãtomora 08.07.1958
5.Te Rinjte nga V.Vinecani 09.07.1958

PREMIERA TE VITIT 1959

1.Grate Gazmore te Windsorit nga W.Shekspir 06.02.1959
2.Ne anen tjeter nga Bajramov 21.03.1959
3.Letra e humbur nga Karanxhale shtator.1959
4.Ne Tufan nga F.Paesrami 30.11.1959

PREMIERA TE VITIT 1960

1.Hamleti nga W.Shekspir 24.06.1960
2.Votra e huej nga N.Luca 29.10.1960
3.Dragoi i dragobise nga Xh.Broja 27.11.1960

PREMIERA TE VITIT 1961

1.Njeriu me pushke nga N. Pogodin12.02.1961
2.Shoke te nje klase nga Meri Dhrosi 30.03.1961
3.Djali Plangprishes nga E.Ranet 02.04.1961
4.Dhelpra dhe rrushte nga Gulieme Figueredo 22.06.1961
5.Trimi i mire me shoke shume nga S.Pitarka27.11.1961
6.E Verteta e Spanjes nga F.G.Lorka 23.12.1961

PREMIERA TE VITIT 1962

1.Zonja e Bujtines nga Goldon13.01.1962
2.Mbi Germadha nga F.Pasrami 29.04.1962
3.Artani nga S.Vaqari26.06.1962
4.Morali i zonjes Dulska nga Gabriela Zapolska 27.09.1962
5.Rreshqitja nga B.Levonja 17.11.1962

PREMIERA TE VITIT 1963

1.Qeni i Kopshtarit nga L.De Vega 09.01.1963
2.Borgjezi Fisnik nga Moljeri 27.02.1963
3.Banoret e shkalles nr.6 nga Kim Dushi 16.03.1963
4.Fundosja e skuadres nga Korneiesuk -qershor1963
5.Shterngata nga Etao-Y 30.06.1963
6.Shtepia ne bulevard nga F.Pacrami 26.12.1963

PREMIERA TE VIETIT 1964

1.Monserra nga E.Roble 11.01.1964
2.Karnavalet e Korces nga S.Comora 23.01.1964
3.Tri ditet e kjametit nga L.Qafzezi 16.02.1964
4.Doktor Aleksi nga I.Uruci 28.05.1964
5.Xhaxha Vanja nga A. Ãcehov 27.06.1964
6.Rruge te terthorta nga Q.Buxheli 29.11.1964

PREMIERAT TE VIETIT 1965

1.Qielli i kuq nga F. Caushi 20.021.965
2.Roja nen llampat neon nga Shen-Mo-Lu 27.03.1965
3.Ljubov Jarovaja nga Trenjev 12.07.1965
4.Mbreti Lir nga W.Shekspir 30.07.1965

PREMIERA TE VITIT 1966

1.Muri i madh i pa kapercyeshem nga Xhan-Huan 04.03.1966
2.Katermbedhjete vjec dhenderr nga A.Z.Cajupi 29.03.1966
3.Pas vdekjes nga A.Z.Cajupi 29.03.1966
4.Tri te shtena pushke nga I.Urushi 29.06.1966
5.Perkolgjinajt nga K.Jakova 12.11.1966

PREMIERA TE VITIT 1967

1.Toka e zjarrte nga D.Agolli 17.09.1967
2.Drita nga M.Luca 25.10.1967
3.Shembja nga I.Uruci 27.10.1967

PREMIERA TE VITIT 1968

1.Nje bie mijra ngrihen nga S.Uruni 05.01.1968
2.Heronjt e Linasit nga S.Pitarka 21.01.1968
3. Ngjarje ne fabrike nga F. Pacrami 08.05.1968
4.Catija e te gjitheve nga K.Blushi26.05.1968
5.Fytyra e dyte nga Dritero Agolli12.11.1968

PREMIERA TE VITIT 1969

1.Shoket nga B. Kozeli 13.02.1969
2.Prefekti nga B.Levonja 06.04.1969
3.Njezet dite nga F.Pacrami 25.05.1969
4.Mbas dy vjetesh nga Dh.Xhuvani 04.07.1969

PREMIERA TE VITIT 1970

1.Studentja e vitit te fundit nga I.Uruci 27.03.1970
2.I pazevendesueshmi nga Q.Buxheli qershor.1970
3.Nje nuse per Stasin nga T.Laco 04.02.1971
4.Arturo UI nga B.Breht 04.03.1971
5.Nje dimri e shkurter nga Sh.Mita 23.05.1971

PREMIERA TE VITIT 1971

1.Viti 61 nga F.Pacrami 30.10.1971
2.Mes jush Nga A.Minga 30.12.1971

PREMIERA TE VITIT 1972

1.Gjenerali i ushtrise se vdekur nga P.Mani 10.05.1972

PREMIERA TE VITIT 1973

1.Sinjali i kuq nga B.Kozeli 24.01.1973
2.Prefekti nga B.Lubonja 28.11.1973

PREMIERA TE VITIT 1974

1.Njeriu qe pa vdekjen me sy nga V.Eftimiu 27.01.1974
2.Toka jone nga K.Jakova 07.03.1974
3.Familja e Peshkatarit nga S.Pitarka 24.03.1974
4.Tymra qe pastrohen Z.Cikuli09.11.1974
5.Bashke me agimin nga K.Jakova 18.12.1974

PREMIERA TE VITIT 1975

1.Duke gdhire viti 1945 nga Teodor Laco 20.03.1975
2.Lumi i vdekur nga Kudret Velca 11.06.1975
3.Keshtjella dhe helmi nga Ismail Kadare 04.07.1975
4.Lezja nga Kico Blushi 15.11.1975
5.Zonja nga qyteti nga Ruzhdi Pulaha 28.11.1975

PREMIERA TE VITIT 1976

1.Karavidhet nga Shefqet Musaraj13.04.1976
2.Lulet e sheges nga Kol Jakova 15.05.1976
3.Shenomeni dhe mua nga H.Minarolli17.10.1976

PREMIERA TE VITIT 1977

1.Diell mbi Kaster nga Fadil Kraja 18.02.1977
2.Gjemimi i atij dimri nga Todor Laco 05.03.1977
3.Permbytja e madhe nga Kol Jakova 26.05.1977
4.Njerez te afert nga R.Hysa 24.11.1977

PREMIERA TE VITIT 1978

1.Doktori Pacient nga Ruzhdi Pulaha 07.04.1978
2.Besa e madhe nga M.Markaj 12.06. 1978
3.Vershime pranverore nga Bashkim Hoxha 07.11.1978
4.Miq te paftuar nga Gjik Kurtiqi15.12.1978

PREMIERA TE VITIT 1979

1.Luiza Miler nga F.Shiler 18.03.1979
2.Gryka e Nemur nga T.Laco 25.04.1979
3.Tragjedia e Fundit e Deas nga K.Blushi 24.10.1979
4.Furnalta nga Ruzhdi Pulaha 11.11.1979

PREMIERA TE VITIT 1980

1.Lenini dhe femijet nga N.Prifti 26.02.1980
2.Nga Eresira ne drite nga P.Mani e Dh.Xhuvani03.05.1980
3.Nje shoqe nga fshati nga R.Pulaha 14.06.1980
4.Vizita e Inspektorit nga Xh.Pristli 25.10.1980
5.Epoka para gjyqit nga E.Kryeziu14.12,1980

PREMIERA TE VITIT 1981

1.Kulla e Hutajve nga S.Pitarka*.04.1981
2.Njerez te thellesive nga L.Bungo 02.09.1981
3.Komunistet nga R.Pulaha 16.10.1981
4.Nenshkrimi i stuhise nga E.Budina e N.Gjetja 05.11.1981

PREMIERA TE VITIT 1982

1.Premtim ne heshtje nga F.Kraja 28.01.1982
2.Pas provimit te fundit nga F.Halluni 20.02.1982
3.Keshtu te dua nga P.Kulla 24.04.1982
4.Nata e dymbedhjete nga U.Shekspir 17.09.1982
5.Udha e flamurit nga M.Markaj e R.Pulaha 24.11.1982

PREMIERA TE VITIT 1983

1.Shkelqimi dhe renia e shokut Zylo nga Anton Qesari 31.03.1983
2.Ne prag te jetes nga Dh. Xhuvani 10.09.1983
3.Perballe vetes nga R.Pulaha 12.11.1983
4.Qendresa nga Zef Bushati e P.Koçi13.12.1983

PREMIERA TE VITIT 1984

1.Prometeu nga V.Eftimiu 21.03.1984
2.Tufan ne dovlet nga L.Qafzezi 22.06.1984
3.Ata qe duen nga H.Tukaj 08.09.1984
4.Shtepia me dy porta nga R.Pulaha 08.11.1984

PREMIERA TE VITIT 1985

1.Ne jete nga Dh.Xhuvani 26.03.1985
2.Monserat nga E.Robles 12.09.1985
3.Perhere midis nesh montazh poetik 10.10.1985
4.Gjenerali i ushtrise se vdekur nga P.Mani 26.10.1985

PREMIERA TE VITIT 1986

1.Pallati 176 nga A.Balashi 18.03.1986
2.Vdekja e nje komisioneri nga A.Miler 25.05.1986
3.Hijet e nates nga V.Kokona 11.09.1986
4.Nen dritat e skenes nga R.Pulaha dhjetor.1986

PREMIERA TE VITIT 1987

1.Martesa e avokatit nga F.Postoli 12.04.1987
2.Pas vdekjes nga A.Z.Cajupi 12.04.1987
3.Romeo dhe Zhuljeta nga Shekspir 12.09.1987
4.Neser eshte vone nga R.Pulaha 23.12.1987

PREMIERA TE VITIT 1988

1.Zbutja e kryeneces nga Shekspir 11.06.1988
2.Une dhe Mefistofeli nga B.Hoxha 12.11.1988

PREMIERA TE VITIT 1989

1.I harruari nga R.Pulaha 26.01.1989
2.Rajmonda nga Artur Zheji 25.03.1989
3.Kush e solli Doruntinen nga P.Mani e E.Budina 16.02.1989
4.Jeta e tjetrit nga A.Stefa 26.10.1989

PREMIERA TE VITIT 1990

1.Frike dhe mjerim ne Rajhun e trete nga Breht 12.01.1990
2.Shkallet nga R.Pulaha 08.031990
3.Valsi i Titanikut nga T. Mushatesku 20.04.1990
4.Nate me hene nga E. Budina 14.10.1990

PREMIERA TE VITIT 1991

1.Vizita e dames plake nga F. Dyrenmat 29.03.1001
2.Dasem Gjaku nga F.G.Lorka 01.11.1991

PREMIERA TE VITIT 1992

1.Besa nga S.Frasheri 21.01.1992
2.Zgjimi nga K.Marko 20.02.1992
3.Dhelpra dhe rrushte nga G.Figueredo Maj 1992
4.Rikardi i trete nga Shekspir shtator 1992

PREMIERA TE VITIT 1993

1.Dy zoterinjte nga Verona nga Shekspir 18.02.1993
2.Kati i VI-te nga A.Zhehri 04.04.1993
3.Fando e Lis nga Arrabal 23.05.1993
4.Bregu i pikellimit nga T.Dervishi 09.11.1993
5.Loja e pushimeve nga M.Sebastian12.12.1993

PREMIERA TE VITIT 1994

1.Kengetarja tullace nga Ionesko 16.02.1994
2.Magjia e madhe nga E.De Filipo 17.03.1994
3.8 Persona + nga F.Radi 04.04.1994
4. F.Krafi me ka shkruar nje leter nga T.Dorst 02.12.1994
5.Motrat nga P.Muca 22.10.1994

PREMIERA TE VITIT 1995

1.Madheshtia e marrezise nga V.Kozma e J.Duri 20.04.1995
2.Tiranozauri nga K.Trebeshina 04.10.1995
3.Oportunesku nga Mushatesku 22.12.1995

PREMIERA TE VITIT 1996

1.Hekurat nga A.Ganz 1996
2.Don Zhuan nga Molier 1996
3..Lojra ne oborrin e pasme 1996
4.Vdekja e Dantonit nga Byhner 1996

PREMIERA TE VITIT 1997

1.Apologjia e vertete e Sokratit nga Kame Kabashi1997
2.Quo Vadis nga S.Fanku 1997

PREMIERA TE VITIT 1998

1.Inspektori nga Gogol 09.01.1998
2.Muzeu nga Trebeshina 10.03.1998
3.Kopeshti me dallandyshe nga B.Cikloropulos 1998
4.Dite vere nga Mrozhek 06.06.1998

PREMIERA TE VITIT 1999

1.Endra e nje nate dimri nga Kadare 25.09.1999
2.Absurditet antik nga K.Trebeshina 1999
3.Gjethja nga V.Kozma 1999

PREMIERA TE VITIT 2000

1.Njeriu virtyti kafsha nga Pirandelo 2000
2.Armiku i Popullit nga H.Ibsen 2000

PREMIERA TE VITIT 2001

1.Nata e trokitjeve ne xhama 2001
2.Utopos nga S.Capaliku2001
3.Vdekja dhe virgjeresha 2001
4.Mbreti po vdes nga Jonesko 2001

PREMIERA TE VITIT 2002

1.Portreti i Dorian Greit nga Oskar Wilde 2002

PREMIERA TE VITIT 2003

1.Rreshajet 2003
2.Ngjarje ne Zoo 2003
3.Gomone 2003
4.Me e mire neser se pasneser Dhimiter Pastha 2003
5.Karnavalet Spiro Comora 2003
6.Pulbardha Anton Cehov 2003
7.Togeri i Inishmorit Martin Mc Donagh 2003

PREMIERA TE VITIT 2004

1.Cilindri Eduardo De Filipo 2004
2.Nuk ka te ngopur Spiro Duni 2004
3.Kapitulli i II-te Neil Simon 2004
4.Kopraci Molier 2004
________________________________________________
Kinematografia Shqiptare maj 2016
Simbas: “60 vjet Teater Kombetar” (Flori Slatina) / Tirane 2005
(faqet 15-23)

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply