Aktori i teatrit durrsak Xhemal Sefa (1945 – 2020)

0
1054

Xhemal Sefa (1945 – 2020).
Aktor i teatrit “Aleksander Moisiu”, Durres.

Lindi ne Durres me 21 shkurt.
U diplomua ne Instituin e Larte te Arteve per aktor gjate periudhes kohore 1963-1967.
Ishte pjese e teatrit durrsak ku u aktivizua ne nje numer te konsiderueshem shfaqjes, nder ato vecojme shfaqjen romantike “Ylli pa emer”.

Ne filmin e Kinostudios ate e gjejme ne interpretimin e roleve dytesore sic ishte ai i vitit 1977 tek “Nje udhetim i veshtire” ne rolin e nje mekaniku si dhe tek filmi i metrazhit te shkurter “Plaku dhe hasmi” (1981) ku eshte fiksuar ne kujtesen e spektatorit ne rolin e snajperit italian.

Aktori nderroi jete me 22 gusht 2020
Jetonte se bashku me familjen e tij ne Treviglio, Itali

© Material i rezervuar | Eksluziviteti ne kete faqe mban daten 19 gusht 2022
_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Fotot pa logo u moren nga profili personal i aktorit ne Facebook

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply