(KUJTESË) GJERGJ KASTRIOTI – “SKENDERBEU” (1405-1468)

0
1646

6 MAJ 1405  –  17 JANAR 1468
Heroi Kombetar, luftetari i pathyer heroik, i forces dhe i mendjes, strategu i betejave te suksesshme kundër hordhive turko-osmane, qe ndaloi dhe theu ne vazhdimesi per 25 vjet perandorin otomane, mbrojtesi i atdheut te tij, qyteterimit perendimor evropian, per te cilën shqiptaret paguan me gjakun e derdhur, cmimin me te larte te papare ndonjehere ne historine e kombeve.
500 vjet pas vdekjes se tij te harruar ne erresiren turke……
Kastrioti dha identitetin kombetar, si pasardhes te Epirit shkroi historine aq te lavdishme per te cilën sot jo vetëm ne duhet te jemi krenare per te kaluaren e vendit tone, por dhe Evropa te kujtoje kete figure si mbrojtësin e saj qe luajti rolin kryesor asokohe, kundër ushtrise se panumert te sulltaneve, qe cenonin qyteterimet .


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply