Kujtesë: Këngëtari dhe aktori Esat Kola (1936-1998)

0
1451

Kujtese: 18 qershor 1998
Kjo date sjell ne kujtese ndarjen nga jeta te kengetarit dhe aktorit shkodran te teatrit dhe estrades, Esat Kola (1936-1998).

Perpos veprimtarise ne “Migjeni” te Shkodres , artisti u aktivizua si aktor ne nje numer te konsiderueshem te filmave te Kinostudios ete RTSH-se:
1973 – Operacioni “Zjarri” …….diversant
1979 – Ditet qe sollen pranveren (TV)……Bardhoshi, diversanti i penduar
1981 – Nje nate pa drite…….nepunesi
1982 – Flaka e maleve (TV)……..
1983 – Fundi i nje gjakmarrje……
1983 – Gracka…….Murati
1984 – Militanti……nje xhandar
1985 – Dasma e shtyre …..sherbetori i Kurt agait
1985 – Te paftuarit…..xhandar i Zogut
1986 – Guri i beses……fshatar
1986 – Kur hapen dyert e jetes……fshatar i zones
1988 – Bregu i ashper…….

Per nje informacion me te zgjeruar rreth profilit te artistit linku ketu si me poshte:

https://www.kinematografia-shqiptare-sporti.com/esat-kola-ne-kujtim-te-kengetarit-dhe-aktorit-shkodran/

_____________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply