Leka Sefla, aktori i madh i roleve të vogla!

0
2620

Leka Sefla.
Aktor i teatrit dhe kinematografise shqiptare.

“Njeriu zihet ngushte. Gelltit diku nje luge corbe te prishur dhe vjell tere jeten”, batuta e tij e fameshme ne rolin e Xhevatit tek filmi “Ilegalet”;

Lindi ne Tirane me 4 maj 1954.
Ka kryer studimet e larta ne ILA ne degen e drames. Filloi pune si aktor ne Teatrin Popullor ne 1 nentor 1976. E nis karrieren e tij si aktor me rolin e Rikos ne dramen “Diell mbi Kaster”.

Aktori Leka Sefla student ne ILA – 1977

Deri ne vitin 1991 realizoj mjaft role te arrira ne skenen e Teatrit Popullor / Teatrit Kombetar, duke u shquar si nje aktor potent e mjaft skenik.
Nder rolet e tija me te spikatura jane: Hoshi i Nurit ne “Besa e madhe”;
Dhenderri ne “Vershime pranverore“; Marku ne “Gryka e nemur”; Eriku ne “Vizita e Inspektorit”; Konsulli i Rusises “Epoka para gjyqit”; Prifti ne “Nata e 12-te”; Ligori ne “Perball vetes”; Efesti tek “Prometeu”; Moralesi tek “Monserati“; Parisi ne “Romeo e Zhuljeta”; Besjani ne “Neser eshte vone”; Avokati ne “Komunistet”; Stemetesku ne “Valsi i Titanikut” ku mendohet te jete roli i fundit;

    
    

Edhe ne filmin artistik aktori Leka Sefla ka disa role te realizuara me mjeshtri nga ku mund te vecojme “Ilegalet”, dhe “Sketerre `43” ; 

Filma te tjere: Rrugicat qe kerkonin diell (1975) 

Mbas vitit 1992 u largua ne emigracion ku jeton edhe sot.

Foto galeri nga roli i Xhevatit ne filmin "Ilegalet"
    
    
    
    
    
    

Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 3 maj 2017 ne Facebook. Cdo tekst identik me kete te faqes mbas kesaj date publikimi ne K.SH eshte Copy / paste i materialit ne fjale. 


___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: 60 vjet Teatri Kombetar 1945-2005 / F. Slatina / f. 98.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply