Leonard Dorri, piktori dhe operatori i filmit te animuar!

0
745

Leonard Dorri
Piktor, operator i filmit vizatimor

Lindi ne Tirane me 1 qershor 1957. Ka kryer studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per pikture monumentale. Ne vitin 1982 fillon punen si asistent operator ne filmat artistike ku ka punuar deri ne vitin 1989. Parallisht xhiroi disa filma vizatimore dhe ne vitin 1990 kaloi perfudimishit si operatore i filmit vizatimore duke realizuar filmin e pare “Parrullat” .

Deri ne vitin 2000 xhiron rreth 20 filma vizatimore si “Talenti i babit” (1990); “Gjigandi i vetmuar” (1992); “I gjalle dhe i vdekur” (1994); “Kumbari i vdekjes” (1997); “Ekstremistet”; “Mbreti i bretkosave” ; “Sizifiana” (bashkeautore me S. Mamaqi) ; “Dashuri ne kater stinet” ; “Fotografite” ; “Balade e druvarit”; “Faja” (1997); “ Loje e perjeteshme” (1997) ; “Kapriciot” (1997);
____________________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021
Informacioni me i fundit qe disponojme i perket v. 2002
Nuk kemi mundur te gjejme ndonje foto profil per z. Dorri.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply