Margarita Xhepa: “Kinematografia sot dhe në të kaluarën”

0
1070

Zonja e madhe e aktrimit shqiptar eshte shprehur rreth kinematografise shqiptare sot dhe asaj ne te kaluaren.

As qe mund te krahasohet fare.
Pamundesite i ben te realizueshme vullneti i jashtezakonshem, pergjegjesia e jashtezakonshme per punen, ndihma e madhe qe jep regjisori e qe nuk mund te krahasohet me te sotmen. Nuk dua te them qe sot nuk punohet por ndoshta kerkesat jane shume te vogla, biles s`ka kerkesa fare. Mungon regjisori.

Aktore ka, por akoma kemi nevoje per regjisore. Kur nje djale apo nje vajze jep ndonje shkendije per regji, duhet te dergohet jashte per te fituar eksperiencen.
Ne na mungon eksperienca.

Sot me teknologjine e re, nuk transmetohet qenia reale njeri, mungon skenari, duam skenare te mire, ngjarje nga me te dhimbshmet, nga me te bukurat, nga me te vecantat.

Brumi eshte kryesorja dhe ne vuajme nga skenaret (edhe pse ngjarjet ne jeten e perditshme shqiptare nuk mungojne).

Nga emisioni “Perballe” ne DigiAlb – 2016
______________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply