Marlon Brando | Yje të Kinemasë Botërore!

0
1313

Marlon Brando
3 prill 1924 – 1 korrik 2004
Aktor dhe regjisor me nje karriere te gjate artistike rreth 60 vite.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Eshtë konsideruar gjerësisht të jetë një nga aktorët më të mëdhenj dhe më me ndikim i të gjitha kohërave ne Kinemane boterore. I lindur ne Nebraska, nga nje familje amerikane, njihet si aktori qe ka sjellur realizmin ne interpretim. Edhe babai i tij e ka pasur Marlon Brando, ndersa e ema, Dorothy Julia. Preardhja, origjina e tij eshte me shume nga Gjermania, Holanda, Englia dhe pak irlandez.

Ikona e skenes boterore, ka fituar dy here cmimin me presticioz “Oscar” me performancen e shkelqyer ne rolin Terry Malloy ne “On the Waterfront ” (1954) dhe Vito Corleone ne “The Godfather “(1972), ndersa nuk mund te lihen ne harrese edhe interpretimet e tjera si :”A Streetcar Named Desire” (1951), Viva Zapata! (1952), Julius Caesar (1953), The Wild One (1953), Reflections in a Golden Eye (1967), Last Tango in Paris (1972) and Apocalypse Now (1979).

Brando ka qene gjithashtu nje aktivist ne mbeshtetjen e shume kauzave, me e shenuara ajo “the African-American Civil Rights Movement ” dhe “American Indian Movements” . Nderron jete ne vitin 2004.
________________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.