Mehmet Belaj , aktor i levizjes amatore ne teatrin gjirokastrit!

0
956

Mehmet Belaj (1941 – )
Aktor i teatrit “Zihni Sako”, Gjirokaster qe vjen nga levizja amatore!

Pjese e organikes se ketij teatri ku u aktivizua ne nje numer te konsiderueshem shfaqjesh teatrale. Lindi me 1 mars 1941. Dha nje kontribut te vyer per 30 vite rresht prane ketij institucioni brenda harkut kohor 1973-2003.

Vjen nga levizja amatore. Perpara se te aktivizohej me teatrin gjirokastrit Mehmet Belaj ka punuar prane ish Uzines Metalike, fakt qe nuk e ka penguar aspak ate, te realizonte me sukses rolet e besuara nga regjisoret e shumte te cilet e kane punuar prane Teatrit Profesionist “Zihni Sako”. Mehmet Belaj mbetet nga emrat qe eshte shquar per interpretimet e karaktereve dhe roleve te ndryshem. U aktivizua gjithashtu edhe ne filmin televiziv “Shterngata ne mal” – 1979.

Nder rolet e interpretuara mund te permenden: “Gryka e nemur”- N\toger Pali / “Sipas ligjit”- Rendal / “Atje ne Ebro”- Hanxhiu / “Shtrengate ne mal”- Astriti / “Zani Partizani”- Babai Zanit / “Qyteti i akuzuar”- Babai shoferit / “Pabesia”- Kozmai / “Ishte Kohe Lufte” Viti 1974- Metati / “Ishte Kohe Lufte” Viti 1986- Habipi / “Bertet Hajduti” – Pergj.Sherbimit / “Kerkoj shtepine time”- Rexho / “E fejuara”- Kryetari / “Shqetesimet e Anes”- Saimiri / “Filomena Marturano”- Kamarieri / “Burrat e lirise”- Bimbashi / “Njeriu me top”- Plaku Mere / “Fundi sinoreve”- Peti / “Djem te mbare”- Sadushi / ‘Operacioni”- Prefekti / “Njerez mbi shkemb”- Xha Isufi / “Aeroporti”- Astriti / “Kenge djepi e shitur”- Qytetari / “Dashuri e vertete”- Pensionisti / “Perballe vetes”- Nasho / “Per pak toke dhe nje grua” – Lumjani / “Kjo nuk duhet harruar”- Zeneli / “Ushtari Mburracak”- Lukrioni / “Qytet rrethimi”- / “Ne ngjitje” – Veliu / “Kufiri i gjakut”- Selim Zani / “Koka e tjetrit”- Luimi / “Pyesni malet”- Elmazi / “Tinguj dhe krisma”- Aliu / “Shqiptaret kane gjunje po nuk dorezohen” / “Beselam pse me flijojne”- Qyetari 1
_____________
Shenim: Nuk kemi ndonje informacion te metejshem se v. 2003 per aktorin.
Informacioni: Faqja zyrtare e teatrit “Z. Sako”, Gjirokaster ne Facebook. Pershtatur per “Kinematografia Shqiptare” ne shkurt 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here