Regjisorja e montazhit Mimoza Nano!

0
739

Mimoza Nano
Regjisore montazhi.

Lindi ne Tirane me 16 dhjetor 1953. Kreu studimet e larta per gjuhe – letersi ne Universitettin e Tiranes dhe me 13 shtator 1976 fillon punen si montazhiere ne Kinostudion “Shqiperia e re” .

Pas disa vjeteve kaloi si regjisore montazhi duke realizuar rreth 10 filma artistike duke filluar qe me filmn e pare “Balonat” – 1979 (bashkeautore me P. Mato). Filma te tjere: Thesari – 1981 / “Nata e pare e lirise” – 1984 / “Hije qe mbeten pas” – 1985 / “Ne emer te lirise” – 1987 / “Nje vit i gjate” – 1987 / “Kthimi i ushtrise se vdekur” – 1989 etj.

Ka punuar paralelisht edhe ne montimin e disa filmave dokumentare. Filmi i fundit i montuar prej saj eshte “Shembja e idhujve” – 1995.

VINI RE: Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar. Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.

______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2009 / A. T Hoxha / f. 288

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply