Myrteza Fushekati, piktori i filmit te Kinostudios!

0
1555

#KinematografiaShqiptare        #StafiPrapaKamerave

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Myrteza Fushekati, lindi ne Tirane me 2 shkurt 1942.
Ka kryer studimet ne Insitutin e Larte te Arteve ne degen e arteve figurative . Ka punuar pune ne kinematografi ne filmin “Lugina e pushkatareve” (1970).

Me vone po si piktore ai realizoje edhe 7 filma te tjere si : “Mengjeze lufte” (1971), “Kryengritje ne pallat” (1972), “Shtigje lufte” (1974), “Beni ecen vete” (1975) etj.
Pas filmit u largua nga kinematografia duke u marre me krijimtari tjeter ne fushen e piktures.

Vini re: Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.

____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.