Naim Bardhi, ekonomist dhe producent i Kinostudios “Shqiperia e re”!

0
470

Naim Bardhi
Ekonomist, producent ne ish Kinostudion “Shqiperia e Re”

Lindi me 3 maj 1963. Ka kryer studimet e larta ne Tirane per ekonomist. Filloi te punoje ne Kinostudio qe ne vitin 1979 duke drejtuar xhirimet ne filmin “Keshilltaret” si producent per Kinostudion.

Punoi si producent edhe ne 9 filma te tjere:
“Deshmoret e monumenteve” -1980;
“Nje shoqe nga fshati” -1980;
“Ne prag te lirise”-1981;
“Si gjithe te tjeret” -1981;
“Nje vonese e vogel” -1982;
“Fundi i nje gjakmarrje” -1983
“Kush vdese ne kembe” -1984;
“Melodi e panderprere” – 1985;
“Mondi dhe Diana” – 1985

Publikuar per here te pare ne prill 2020
_____________
Kinematografia shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. Hoxha / f. 34-35.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here