Ndahet nga jeta artistja e madhe Raffaella Carra` (1943-2021)

0
1140

Raffaella Carra` ose Raffaella Maria Roberta Pelloni
Mbreteresha e televizionit si prezantuese te spektakleve te ndryshme, modele, balerine, kengetare e shquar dhe aktore.
Gruaja qe krijoi ura bashkimi ne 5 kontinente, bashkoi Italine dhe Spanjen, Ameriken e veriut dhe ate latine.

Lindi ne Bolonja me 18 qershor 1943 nga nje familje me origjine nga Sicilia.
U diplomua si aktore ne v. 1960, por debutoi ne film qe ne v. 1952 ne moshen e mitur 9 vjecare ne filmin “Tormento del passato” . Deri ne v. 1970 ajo do te interpretoi ne disa filma te tjere, por nga viti 1961 maja e karrieres se saj eshte si vallezuese dhe kengetare ne shume variete dhe spektakle te ndryshme televizive ne Itali, Spanje, France dhe gjetke deri ne Ameriken latine vecanerisht ne Argjentine . Suksesi me i fundit i saj ne fushen e muzikes ishte bashkepunimi me Bob Sinclair ne kengen “Farl`amore” qe u lancua ne mars 2011. Kenga ishte prezent ne klasifikimet e ndryshme “Euro Chart” ne vendet europiane.

Ka realizuar rreth 25 albume si kengetare nga viti 1970 – 2018.
Ka interpretuar ne rreth 26 filma dhe ka qene prezantuese ne televizion dhe radio ne periudhen kohore: 1962-2018.
Zoteronte shume mire disa gjuhe perkrah italishtes, spanjishten, anglishten, frengjishten ……
U nda nga jeta me 5 korrik 2021
__________________
Kinematografia Shqiptare – korrik 2021

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply