Në kujtim të aktorit Besnik Kasa (1953-2017)

0
5253

Besnik Kasa (1953-2017)
Aktor i Estrades se Tiranes, u aktivizua paralelisht edhe ne disa filma artistike.

Lindi ne 19 mars të vitit 1953 ne Tirane.
I mirenjohur si aktor i ish Estrades se Tiranes i cili pati nje karriere te gjate me kete trupe perkrah emrave te degjuar si Skender Sallaku, Arben Shaka, Vasillaq Vangjeli, Mexhide Pici, Kosta Kamberi, Vegim Xhani etj., se bashku me keto emra qe spiakten ne humorin shqiptar. Ketu mund te vecojme skecin “Realizimi i planit. Golat” ne rolin e kapitenit te skuadres.

Aktori, kryesisht i perkiste gjinise se humorit por regjisoret e aktivizuan edhe ne filmat artistike shqiptare “Rrugicat qe kerkonin diell” ; “Fushe e blerte , fushe e kuqe” dhe sigurisht do mbahet mend ne interpretimin e ndihmes traktoristit ne filmin “Streha e re” (1977) . Ishte bashkeshorti i kengetares se mirenjohur Irma Libohova.


Nderron jete pas nje semundje te rende më 17 mars te vitit 2017.
_____________
Formuloi: “Kinematografia Shqiptare” – maj 2021

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply