Në kujtim të aktorit Josif Koçi (1954-2019)

0
4859

Josif Koçi (1954-2019)
Aktor i teatrit “A. Moisiu” – Durres!

Lindi ne Pogradec me 15 janar 1954. Ne periudhen kohore 1973-1976, kryen studimet ne Insitutin e Larte te Arteve ne Tirane ne degen e dramaturgjise.

Diplomohet ne vitin 1977, dhe nje vit me pas filloi pune ne teatrin e estrades se Pogradecit me regjisore Mario Ashikun, duke qene per tre vjete ne organiken e kesaj trupe.

Aktori ka interpreton me profesionalizem ne disa shfaqje te njohura si tek: “Rrënjët” , “Babai intelektual”, “Nora e Kelmendit”, shkruar nga Fadil Kraja etj.

      
     
     
   
           
      
  

Ne vitin 1980 emerohet si aktor ne Teatrin “Aleksander Moisiu” te Durresit, duke u bere pjese e rendesishme e ketij institucioni e duke interpretuar ne mbi 25 vepra dramaturgjike te vena ne skene nga regjisoret e ndryshem ne kete teater. Nga interpretet e tij mund te vecojme: “Katërmbëdhjetë vjeç dhëndërr”, “Netë tragjike amerikane”, “Serfaina Topia”, “Shtëpia e lepujve”, “Sytë e plakur” etj.

Edhe ne kinematografi emrin e aktorit e gjejme ne filmat e Kinostudios si : “Deshmoret e monumenteve” (1980) ne rolin e Stefanit; “Rrethimi i vogel” si Vaso (1986); “Vitet e pritjes” (1990). Pas një sëmundjeje të rëndë, shuhet në moshën 65-vjeçare me 5 nentor 2019.

   
   
   

U publikua me pare ne faqen “Kinematografia Shqiptare” ne Facebook ne korrik 2020.

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga viti 2013.
Referenca: Seleksionim i lajmeve dhe informacionit nga gazeta te ndryshme zyrtare “on line”. Fotot pa logo: “courtesy of google”

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply