Në kujtim të Orest Tola (1925 – ?) | Inspektor i rrjetit kinematografik në Kinostudio!

0
405

Orest Tola (1925 – ?)
Kryetar i deges ne propagandimin e filmave dhe inspektor i gjithe rrjetit kinematografik te vendit ne kohen e Kinostudios “Shqiperia e Re”.

Njeri nga veteranet e kinemase ne Shqiperi i cili e filloi veprimtarine ne kete sektor menjehere pas clirimit te vendit.

Lindi ne Gjirokaster me 15 mars 1925 . Filloi te punoje ne Ndermarjen Shteterore Kinematografike qe me krijimin e saj duke dhene nje ndihmese te madhe ne drejtimin dhe organizimin e rrjetit kinematografik ne Shqiperi.

Punoi alternativisht ne sektorin e propagandes dhe reklames ne drejtimin e deges se kinemave , kryetar i deges se propagandes ne propagandimin e filmave dhe si inspektor i gjithe rrjetit kinematografik te vendit.

Krijoi nje pervoje te madhe te cilen e vuri ne sherbim te zgjerimit , permiresimit te punes, organizmin e rrjetit, reklamen dhe rritjen e shfrytezimit te filmave duke u bere njeri nga kuadrot me te pergaditur ne sektorin e kinemave dhe distribucionit te filmave ne Shqiperi.

______________
Kinematografia Shqiptyare qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 388

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply