Nebahet Skëndo | Aktorët e Teatrit “Zihni Sako”, Gjirokastër!

0
2795

Nebahet Skendi.
Aktore e Teatrit “Zihni Sako”, Gjirokaster

Lindi me 28 mars 1947 ne Gjirokaster. Kryen arsimin e mesem ne qytetin e lindjes prane gjimnazit Asim Zeneli dhe me 1966 fillon pune prane teatrit te estrades se qytetit deri ne vitin 1990. Me 1990 emerohet aktore e trupes profesioniste ku qendroi deri ne vitin 2004. Interpretimet dhe rolet e saj kane qene te shumta e te larmishme ku fale dhe profesionalizmit ajo do te fitonte shume shpejt besimin e regjisoreve dhe mbeshtetjen e publikut.
Per kontributin e saj nder vite si pjese e teatrit profesionist por edhe estrades se qytetit ne shkurt te viti 1986, Nebahet Skendi eshte vleresuar me medaljen “Naim Frasheri” nga Kuvendi Popullor i kohes.

Realizon me sukses dhjetera role ku nder to mund te vecojme: “Drita”-Aktorja / “Skenderbeu”-gruaja veneciane / Jashte deres”-gruaja e kolonelit / “Shpetimtari i botes”-Dadua / “Nje leter e humbur”Zoicka / “Filistine te vegjel”-Beti / “Lojtarja e bixhozit’-Sherbetorja / “Hanxhiu i hanit te hatashem’-Venski / “Njeriu qe pa vdekjen me sy”-Gruaja e kryetarit / “Pyesni malet”-Nena labe / “Qytetrrethimi’-Komshija / “Seksomanet”-Gruaja / “Bertet hajduti”-Tarja / “Koka e tjetrit”-Nena / “Dy krime e gjysem dhe nje bulldog”-Norin Labis / “Filomena Marturano”-Rozalia.
______________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: faqja zyrtare e teatrit “Z. Sako”, Gjirokaster ne Facebook.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply