Niko Dhoska (1939 – 2023) | Aktorët e Teatrit “Zihni Sako”, Gjirokastër!

0
3085

Lindi me 8 janar 1939 . Eshte veteran i aktrimit per teatrin gjirokastrit nje nga emrat e pare themelues te Teatrit “Zihni Sako”, trupa e te cilit ne ate kohe perbehej vetem nga 6 aktore.

Me potencen skenike dhe aftesive individuale Niko Dhoska arriti te ishte nje nga figurat me te pelqyera te publikut gjate interpretimeve te tij pergjate nje dekade, kohe gjate te ciles ai u perkushtua ne kete profesion.

Pavaresisht faktit se Niko Dhoska u angazhua vetem per nje dekade prane teatrit Zihni Sako, kontributi i tij ende sot vleresohet nga koleget dhe publiku.

Nder rolet e realizuara prej tij permenden: “Djem te mbare” – Marku / “Dhendri” -Plaku Ali / “Shqiptaret kane gjunje por nuk dorezohen” – Recitues / “Drita” – Portjeri / “Shoket” – Agroni / “Dasma e madhe e dritave” – Elekricisti / “Njerez mbi shkemb” – Arbeni / “Udha e Zavalinajve” – Petriti / “Lagjia e varfer” – Sazani / “Rrenjet – Roberti / “Nje dimer i shkurter” – Babai / “Ishte kohe lufte” – Nevzati / “Shtrengate ne mal” – Franci / “Nje vit ne kantier” – Fatmiri / “Shtepia ne boulevard” – Autori / “Ushtari Hiks” – Hiksi / “Ndeshja” –Xhandari / “Nje krisme ne erresire – Siriu / “Historia e nje nate” – Profesori.

Aktori nderroi jete me 19 korrik 2023.

______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Faqja zyrtare e teatrit “Z. Sako” – Gjirokaster (Facebook)

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply