Operatori i zerit Edmond Çakalli!

0
1008

Edmond Cakalli
Operator zeri.

Lindi ne Elbasan me 9 maj 1950. Mbaroi shkollen e mesme teknike ne Tirane ne degen e radios. Punoi per njefare kohe si radioteknik ne reparte ushtarake dhe ne v. 1971 filloi pune si operator zeri ne studiot levizese te Televizionit Shqiptar.

Filmi i pare artistik qe realizoi ne kete pozicion ishte “Zani partizani” (1976), bashkeautore me Gj. Shteto. Vazhdoi te punoje ne studiot levizese te televizionit duke regjistruar teledrama dhe te tjera nen drejtimin e regjisoreve Minga, Teliti, Shanaj etj. Pastaj punon alternativisht si operator zeri edhe ne tre filma te tjere artistike televizive si : “Kur hidheshin themelet” (1978); “Ditet qe sollen pranveren” (1979); “Me hapin e shokeve” (1979);

U publikua me pare ne maj 2020 ne faqen Facebook

Shenim: informacioni me i fundit i perket viti 2002.

_______________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply