Pëllumb Dervishi | Profil!

0
4584

Pëllumb Dervishi
Regjisor i filmit dokumentar, asistent regjisor i filmit artistik dhe aktor.

Lindi ne Tirane. Kryen nje kurs dy vjecar nga vitit 1971 deri ne 1973 per aktor ne Teatrin Popullor dhe fill me pas emerohet ne Kinostudion “Shqiperia e re” si asistent regjisor.

Nga filmat e tij me te mire dokumentare si asistent regjisor vecohen:
“Mustafa Matohiti”; “Mjeku i apasionuar”; “Portret nene”; “Ftese per ditelindje”; “Me detin brenda”; “Meteor i skenes”.
Disa nga filmat e tij u kushtohen artisteve te medhenj te skenes dhe ekranit shqiptar si Sulejman Pitarkes, Naim Frasherit, Luftar Pajes..

Interpretoi si aktor ne role dytesore ne disa filma shqiptar duke filluar qysh femije ne filmin “Debatik” (1961) ne rolin e Gencit;

Filma te tjere:
1969 – Njesiti guerril ….Besniku
1972 – Kapedani…..nje kalimtar
1974 – Duke kerkuar 5 oreshin….Agroni
1975 – Rrugicat qe kerkonin diell….
1976 – Pylli i lirise……
1976 – Ilegalet…….anetar i grupit
1977 – Njeriu me top…….
1977 – Cirku ne fshat…..sekretari
1980 – Itendeti……komisari
1983 – Dritat e qytezes……
1990 – Pas takimit te fundit……oficer

As. Regjisor ne filmat
“Gjeneral gramafoni” – 1978;
“Keshilltaret” – 1979;
“Thesari” – 1981
“Dritat e qytezes” – 1983
“Fundi i nje gjakmarrje” – 1983
“Gjurme ne debore” – 1984
______________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply