Phillipe Noiret | Yje të Kinemasë Botërore!

0
1157

Phillipe Noire (Filip Nuaie)
1930 – 2006
“Yll” i Kinemase franceze por edhe asaj boterore, ne fakt nuk ka qene aspak nje nxenes i mire apo student i zoti. Ka nderruar disa here shkollat ne Paris, dhe ka deshtuar ne me te shumten e provimeve. Mbas te gjithe kesaj “beteje” me shkollen vendos te studioi Teater. Per 7 vjet i futet karrieres me “Centre Dramatique de l’Ouest” dhe ben nje Turne neper France me “Théâtre National Populaire”.

Gjate kesaj periudhe ne fakt ai zhvillon karrieren e tij si komedian ne “Nght club” . Ne ekran shfaqet per here te pare ne v. 1949 ne rolin e “Gigi”. Ne vitin 1955 luan gjithashtu ne “La Pointe Courte” me rregjizoren Agnès Varda. Protagonist me nje interpretim te shkelqyer ne “Ciftja e vjeter”.
Gjate gjithe karriers se tij i numerohen rreth 100 Filma.

Nderron jete ne Paris me 23 Nentor 2006 i semure nga Kanceri.
Noiret eshte shfaqur disa here edhe ne Filmat e Hollywood te financuar nga “Monsteri” Alfred Hitchcock.
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013 

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply