Piktori i filmit Fisnik Pulaj!

0
1185

Fisnik Pulaj
Piktor i filmit shqiptar ne Kinostudion “Shqiperia e re”

Lindi ne Tirane me 27 gusht 1946 ku edhe kreu shkollen e mesme artistike “Jordan Misja” per pikture.
Punoi fillimisht ne Kinostudio si piktor i reklames e me vone piktor ekzekutues i dekoreve te disa filmave artistike.

Ne vitin 1975 kaloi si piktor araxhator ne Ekspoziten Kombetare Shqiperia Sot dhe prej andej ne Muzeun Historik Kombetar. Ne vitin 1985 rifilloi punen ne kinematografi si piktor filmi .

Ka realizuar skenografine e 6 filmave si “Guri i bese”; “Binaret”; “Babai i studentit”; “Sinjali i dashurise”; “Shpresa”.

Ne vitin 1991 u terhoq ne veprimtari private jashte profili.
_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 /A. Hoxha / f. 322

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here