Piktori i filmit Sali Allmuça!

0
1188

Sali Allmuca
Piktor filmi

Lindi ne Tirane me 14 tetor 1956. Krey Insitutin e Larte te Arteve per artet figurative. Ne vitin 1980, realizon filmin e pare si piktor “Nje gjeneral kapet rob”.

Filma te tjere qe mbajne firmen e tij si piktor jane: “Plaku dhe hasmi” – 1981 / “Besa e kuqe” – 1982 / “Dora e ngrohte” – 1983 / “Kur hapet dyert e jetes” – 1986 / “Tre dite nga nje jete” – 1986 / “Rrethi i kujteses” – 1987 / “Kush eshte vrasesi” – 1989 .

Punoi edhe si lektor në Akademi për “Grafikë të Aplikuar”, deri sa në vitin 1990 do të largohej në drejtim të Gjermanisë, pikërisht në kohën, kur edhe shumë të tjerë kërkonin një jetë më të mirë jashtë Shqipërisë.

Allmuça ndonëse ka përfituar mjaft nga jeta në Perëndim edhe sot e kësaj dite i mbetet mirënjohës shkollës dhe formimit të tij në Shqipëri.
___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f. 19

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply