Piro Qirjo | Aktorë të mëdhenj të roleve të vegjël!

0
4932

Piro Qirjo
Aktor i kinemase shqiptare dhe  teatrit “Andon Zako Cajupi” – Korce!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Korce me 16 tetor 1963.
Ka kryer studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per aktore.
Ka interpretuar ne disa filma shqiptare duke filluar qe ne vitin 1984 ne “Kush vdes ne kembe”.

Me vone bie ne sy per interpretimin e rolit te Gjog Berishes ne filmin “Te paftuarit” – 1985, simbas motiveve “Prilli i thyer” te Ismail Kadarese.

Ne vitin 1988 do te interpretoje ne dy filma te tjere: “Shkelqim i perkoheshem” (Nuriu, drejtori i teatrit) dhe “Rinkostruksioni” (Ilir Celnikasi). Ne vitin 1990 do te jete edhe roli i fundit ne filmin shqiptar te Kinostudios, ai i oficerit gjerman, majorit Max ne “Kronike nje nate”.

Foto galeri e aktorit Piro Qirjo
 
  
  
  
  
  
  
  
  

Ne skenen e teatrit korcar, ai ka interpretuar gjithashtu disa shfaqje si: “Doktori pacient” – 1988 (vellai i doktorit) / “Kembanat e muzgut” – 1988 (brigadieri i brigades) / “Ceku prej nje milione “ – 1989 (Henri) / “Opera per tre groshe” – 1990 (Meki). Ne vitet 2000 ushtroi edhe postin e regjisorit kryesisht ne filmat dokumentare : “Avokati i popullit” – 2002 / “E thene per t`u degjuar” – 2003 / “Rruga, histori komunikimi” – 2004.

Gjithashtu ka qene regjisor ne realizimin e mediave te ndryshme reklamuese e filmave te shkurter.
________________
Kinematografia shqiptare qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Filmit Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f.329

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.