Polivaq Lina (1937-1981), ekonomist dhe producenti i filmit te Kinostudios!

0
1281

#KinematografiaShqiptare

(1937 – 1981)
Ekonomist dhe producenti i filmave te Kinostudios.

Lindi me 8 shkurt 1937 ne Polican te Gjirokastres. Studimet e larta I kreu ne Fakultetin ekonomik te Universitetit te Tiranes. Me 1975 filloj pune ne degen e prodhimit te filmave te Kinostudios “Shqiperia e Re” dhe ne vitin 1976, xhiroi si producent filmin e pare artistik “Tinguj lufte”. Fill pas tij ai realizoj edhe 4 filma te tjere, “Thirrja” (1976), “Gunat permbi tela” (1977), “Gjeneral gramafoni” (1978), dhe “Radiostacioni” (1979).

Nderroj jete fare papritur nga nje hemoragji celebrale ne maj te vitit 1981, ne moshen 44 vjecare.


Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013. Referenca: “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A.T Hoxha / f. 232

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here