Producenti i filmit të Kinostudios Arif Matjani!

0
596

Arif Matjani
Producenti i Kinostudios “Shqiperia e Re”!

Lindi me 7 mars 1930.
Ne kinematografine shqiptare fillon veprimtarine qe ne vitin 1959 ne grupet e xhirimite te filmave kronikale e dokumentare.
Ka filluar si administratore ne filmin “Toka e jone” (1964) dhe dy vjet me vone , 1966 ne filmin tjeter “Oshetime ne bregdet” . Ishte ne pozicionin e nen drejtorit ne filmat: “Prita” – 1968 / “ Malet me blerim mbuluar” – 1971 / “Operacioni Zjarri” – 1973 .

Ka drejtuar si producent xhirimin e ketyre filmave artistik:
“Odiseja e tifozeve” – 1972 / baletin “Cuca e maleve” – 1974 / “Qyteti me i ri ne bote” – 1974 / “Beni ecen vete” – 1975 / “Kur hiqen maskat” – 1975 / “Dimri i fundit” – 1976 / “Ilegalet” – 1976 / “Monumenti” – 1977 / “Zemra qe nuk plaken” – 1977 / “Ne pyjet me debore ka jete” – 1978 dhe dy serite e filmit “Liri a vdekje” – 1979. Pas ketyre viteve kaloi si administrator ne degen e prodhimit.

Informacioni me i fundit qe disponojme per z. Arif Matjani i perket vitit 2002. Nuk kemi asnje informacion te mevonshem!
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 260.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply