Producenti i filmit të Kinostudios Bujar Kolaneci (1940-2000)!

0
700

Bujar Kolaneci (1940-2000)
Ekonomist dhe producent i filmit te Kinostudios “Shqiperia e Re”!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Korce me 23 mars 1940 . Kreu studimet e larta ne fakoltetin ekonomik te Universitetit Shteteror ne Tirane.
U emerua si ekonomist ne degen e Planit ne Kinostudion “Shqiperia e Re” ne vitin 1961.

Ne vitin 1966 do te kaloje si drejtor filmi / producent sic emertohet sot, ne filmin “Komisari i drites” dhe ne vitin 1968 realizoi filmin e tij te fundit “Horizonte te hapura” .

Transferohet per nje kohe ne sektorin e marredhenieve me jashte te Universitetit ne Tirane dhe me 1972 u rikthye ne detyren e nendrejtorit ne Kinostudio per kinefikimin / distribucionin e filmit te prodhuar.

Me pas transferohet per disa kohe ne Komitetin e Partise se Tiranes, drejtor i Fabrikes se Tullave dhe deri ne Kryetar i Komisionit te Planit te Shtetit deri ne vitin 1991.
Nderroi jete ne Rome te Italise nga nje semundje e rende ne maj 2000.
_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 201.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.