Profil i aktores Eli Veizi!

0
6709

Eli Veizi
Aktore e Teatrit dhe estrades se Vlores. U aktivizua ne disa filma shqiptar te Kinostudios.

Lindi me 14 mars 1960 ne Vlore. Ka kryer studimet ne ILA per aktore. Qe femije ne moshe te mitur u perzgjodh per te marre pjese ne nje dokumentar te Kinostudios te titulluar “Ne kampin e pionereve te Vlores”.
Qe kur ishte ne bankat e gjimnazit iu bashkua trupes se teatrit “Petro Marko te Vlores ne shfaqjen e njohur per kohen “Rruga Budi 723” te T. Lacos.

Foto galeri e aktores Eli Veizi
 
 
 
 

 

U aktivizua si prezantuese ne koncertet e muzikes klasike qe organizohej nga Lidhja e Shkrimtareve qe ne kohen kur ishte studente ne Insitutin e Larte te arteve.

Perkrah shfaqjeve te interpretuara ne teatrin vlonjat ajo luajti role edhe ne disa skece te estrades se Vlores se bashku me parodistet e ketij qyteti.

Ne filmin artistik interpretoi tek “Njeriu i mire” (1982)
“Rruga e lirise” (1983); “Dy here mat” (1986).

Foto galeri e aktores Eli Veizi
 
 
 
 
 
          

Mbas viteve 90-te vazhdoi aktivitetin artistik si aktore, ku mund te permendim “Nje baba teper” (RTSH) si dhe ne disa shfaqje teatrale me trupen e qytetit te Vlores nga ku mund te vecojme “Para semaforit” (2001) , drame-satire .
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe be vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply