Profil i aktores Shpresa Garuci!

0
2440

Shpresa Garuci
Aktore e Teatrit “Migjeni”, Shkoder.
U aktivizua ne pak filma shqiptare te Kinostudios dhe per kete mund te quhet “meteore” i ekranit me nje rrugetim te shkurter.

Lindi ne Shkoder me 8 dhjetor 1952. Ka mbaruar shkollen pedagogjike “Shejnaze Juka” ne qytetin e saj te lindjes dhe me pas Akademine e Arteve ne Tirane per aktrim nga v. 1979 – 1984.

Spektatori shqiptar e njeh ate nepermjet filmit “Cirku ne fshat”, protagoniste ne rolin e Veres, interpretuar ne vitin 1977 perkrah aktoreve te Estrades se Tiranes si Skender Sallaku, Enver Dauti dhe Arben Shaka, por edhe ne telekomedine “Sa afer paske qene” ne vitin 1988 apo rolet episodik ne filmin “Shpresa” – 1989 dhe “Ngjyrat e moshes” – 1990.

Foto galeri e aktores nga shfaqjet teatrale dhe filma
 
 
 
 
 
 

Ka punuar ne Teatrin “Migjeni” dhe ka qene pjese e kesaj trupe per shume vite me rradhe, duke luajtur ne shume shfaqje perkrah korifejve te ketij teatri, si Tinka Kurti, Ndrek Luca, Bep Shiroka, Lec Bushati, Ndrek Prela etj.

Ne keto shfaqje, qe kane hyre tashme ne historine e artit skenik si kryevepra, mund te permendim : “Baca i Gjetajve” -1979; “Fisheku ne paje” , “Kenga e dhimbjes krenare” – 1980; “Fejesa e Blertes”; “Shtepia e Bernarda Albes” – 1986; “Udhetim neper ankth” – 1989; “C`murosja” – 1994 etj.
Pa lene ne harrese nje rol kryesor ne dramen “Drenusha e Drenices” – 1978 ku interpreton Shote Galicen.

Ne vitin 2014, luan ne dramen “Gjaku i Arberit” i rivene ne skene po nga Teatri “Migjeni” (pa Tinka Kurtin), mbas 32 vjetesh. Aktualisht jeton ne Shkoder.

© Material i rezervuar | Publikuar me pare qe ne dhjetor 2020


 

Versioni per ata qe lexojne ne anglisht
SHPRESA GARUCI
Actress of “Migjeni Theater
In Albanian cinema she is considered a “meteor”, due to the low participation in the film, but quite another thing in “Migjeni” theater.

Born in Shkodra on December 8, 1952. She graduated from the pedagogical school “Shejnaze Juka” in her hometown and then the Academy of Arts in Tirana for acting from v. 1979 – 1984.

The Albanian spectators knows hem through the film “Circus in the village” (Cirku ne fshat), protagonist in the role of Vera, played in 1977 alongside with Tirana Estrada actors such as Skender Sallaku, Enver Dauti and Arben Shaka, but also in the telecomedy “How close have you been” (Sa afer paske qene) in 1988.

She has worked at the “Migjeni” Theater and has been part of this troupe for many years, playing in many theatrical shows alongside with the leaders of this theater, such as Tinka Kurti, Ndrek Luca, Bep Shiroka, Lec Bushati, Ndrek Prela etc.

In these performances, which have already entered the history of scenic art as masterpieces, we can mention: “Baca i Gjetajve” -1979; “Fisheku ne paje”, “Kenget e dhimbjes krenare” – 1980; “Ceshtja e Blertes”; “Shtepia e Bernarda Albes” – 1986; “Udhetim neper ankth” – 1989; “C`murosja” – 1994 etc. Without forgetting a leading role in the drama “Drenusha e Drenices” – 1978 where she plays Shote Galica.

In 2014, he starred in the drama “Gjaku i Arberit” brought back on stage by the “Migjeni” Theater (without Tinka Kurti), after 32 years.
______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply