Profil i aktorit Benon Lopari!

0
3367

Benon Lopari
Aktor i Teatrit “Skampa”, Elbasan dhe i Kinematografise Shqiptare

Lindi me 20 qershor 1956.
Ka nje aktivitet te konsiderueshem jo vetem ne Teatrin “Skampa” por edhe ne Kinematografine Shqiptare. Ka studjuar gjate viteve 1977 – 1979 ne Institutin e Larte te Arteve ne Tirane.

Mbasi eshte diplomuar si aktor, emerohet menjehere ne stafin e trupes se Teatrin “Skampa” te qytetit te vendlindjes, me te cilen do te qendroje deri ne vitin 1995.

 Ne kohen e emerimit te tij ky teater ishte ne periudhen e arte, me nje brez aktoresh brilante, mjafton te permendim “Artistin e Popullit” Demir Hyskja; Shpetim Shmili; Astrit Cerma; Robert Ndreniken e shume emra te tjere te mirenjohur ne te gjithe spektatorin e gjere shqiptare.

Benon Lopari do te jete drejtor i ketij Institucioni per dy vjet nga 2006 deri ne 2008, kur do te emigroje ne Kanada.

Aktorin elbasanas do ta mbajme mend edhe ne disa filma artistik, si fillim ne vitin 1979 tek filmi “Pertej mureve te gurta”, ne v. 1984 tek filmi “Fushe e blerte, fushe e kuqe” . Gjithashtu gjate viteve 80-te, “Pranvere e hidhur” (1985), dhe “Bardhesi” (1986). “Kronike e nje nate” ne vitin 1990 do te jete edhe edhe roli i fundit ne kinemane shqiptare.

______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here