Profil i aktorit Frederik Fistani | Aktorët e Teatrit “Migjeni”!

0
1951

Frederik Fistani
Aktor i Teatrit “Migjeni”, Shkoder si dhe u aktivizua ne disa filma shqiptar te Kinostudios “Shqiperia e re”!

Lindi ne Shkoder me 30 gusht 1946. Kreu studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per aktor. Pervecse roleve ne skenen e teatrit “Migjeni”, interpretoi edhe ne disa filma shqiptare te Kinostudios nga ku mund te permendim:
“Ngadhenjim mbi vdekjen” (1967) ne rolin e nje partizani; “Operacioni Zjarri” (1973) ne rolin e nje prifti, “Prita” (1968) si komisari partizan, “Mysafiri” (1979), gjeolog Arbeni apo edhe “Nje emer midis njerezve” (1983) ne rolin e mbretit Zog .

 

Aktiviteti i tij artistik ne teatrin “Migjeni” u be me i ngjeshur mbas viteve 2000 me pjesemarrjen e shume shfaqjeve te vena ne skene nga kjo trupe si “Gjon kryepremi”, “Klithma ne debore”; “Nene Tereza”, “Danimarka toka e jone”, “Birre gozhde dhe sapun”, “Reigen” (Rrethi) etj.
_____________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 122.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here