Profil i aktorit Jul Nenshati!

0
3620

Jul Nenshati
Aktor i teatrit dhe kinematografise shqiptare.

Lindi në 16 prill 1961 në qytetin e Shkodrës.
Ka mbaruar studimet e larta në Institutin e Lartë të Arteve (sot Akademia e Arteve me 1985. Roli i tij i parë në kinematografi do të jetë në filmin “Rruga e lirise” në vitin 1982.

Kryesisht interpreton role të dyta. Interpretimi i tij në një rol kryesor do të jetë në filmat “Kur ndahesh nga shokët” në vititn 1986 ku interpreton rolin e Namikut dhe filmin “Arjana” në vitin 1989 ku interpreton rolin e Fatmirit.

   
   
   
   
   
   
   ~
     

Më tej do të interpretojë edhe në filma të tjerë. Mund të përmendim këtu rolin e Nikut në filmin “Bregu i ashpër” në vitin 1988, një rol episodik në filmin “Balada e Kurbinit” në vitin 1989, rolin e të Fejuarit të Erës në filmin televiziv “Unë e dua Erën” në vitin 1990. Eshte djali i aktorit te teatrit lezhjan Rrok Nenshatit.

Jeton ne SHBA, ne Boston ku punon si Real Estate Broker !

Kinematografi
1982 — Rruga e lirise…..
1983 — Fundi i një gjakmarrje…..Cani
1985 — Dasma e shtyrë…..Deda
1988 — Bregu i ashpër…….Niku
1986 — Kur ndahesh nga shokët….Namiku
1989 — Balada e Kurbinit……
1989 — Arjana…….Fatmiri
1990 — Unë e dua Erën (Film TV)…….I fejuari i Erës

_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply