Në kujtim të aktorit Panajot Velo (1941 – 1997) | Teatri “Zihni Sako”, Gjirokastër!

0
1395

Panajot Velo (1941 – 1997 ) 
Aktor i Teatrit “Zihni Sako’ Gjirokaster

Lindi me 1 shtator 1941. Ka mbaruar studimet 3 vjecare per infermieri por pavaresisht kesaj diplome, fale dashurise dhe talentit te tij ai do te bashkohej estrades se qytetit ne vitin 1976, e me pas do te angazhohej edhe ne premierat dhe shfaqet qe vendosi per publikun Trupa Profesioniste e Teatrit “Zihni Sako” ku Panajot Velo ka interpretuar deri ne vitin 1981.

Po kete vit Panajot Velo do te shkepuste marredheniet e punes me teatrin per te vazhduar dhe ushtruar profesionin e tij ne degen ne te cilen ai ishte diplomuar. Pa dyshim qe ngelet nje prej personave dhe emrave qe ka kontribuar ne jeten artistike ne qytet dhe shfaqeve te vendosuar ne skene. Ne karrieren e tij prane ketij institucioni ai ka fituar besimin e regjisoreve duke interpretuar mjaft mire role te shumta si:

“Gryka e Nemur”- Togeri Arshic / “Ushtari Hiks”- Keneve
“Atje ne Ebro”- / “Nje vit ne kantier”- Mola
“Nje vit ne kantier”- Thimi / “Dhendri”- Vasfiu
“Nje dimer i shkurter”- Gjyqtari / “Udha e Zanalinajve” – Kooperavisti / “Djem te mbare”- Frroku / ‘Operacioni”- Zoti Qamil / “Njerez mbi shkemb”- Pali
“Shoket“-Ylli, kursant / “Shtepia ne Bulevard”- Halimi
“Ishte kohe lufte” viti 1974- Tomorri / “Rrenjet” – Noteri
“Lagjia e Varfer” – Lamia

Aktori  nderroi jete me 2 shkurt 1997. I paharruar!

Publikuar me pare ne faqen me te njejten emer ne Facebook ne Gusht 2020, si me poshte:

___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca : Teatri “Zihni Sako” – Gjirokaster / faqja zyrtare ne FCB.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here